Kära vänner.


 
nanajaja

Nu fina underbara vänner byter jag, som en hel del andra, från blogg till tjejsajten. Från och med nu hittar ni mig på http://nanajaja.tjejsajten.se/.
Fina människor där.  Följer ni med? Kika in ivarjefall. Snälla?
 Mina arkiv kommer också förhoppningsvis poppa upp snart.

hanna♥ 

menå.

image276

image277

en gammal en.

image275


Igår var jag duktig och valde ut en fin fin klädsel. Jag var nöjd när jag somnade. Men när jag vakande så orkade jag bara inte. Jag orkade bara inte var snygg. På den vägen är det. Tyg skor och stor kofta blev dagens. Jag bjuder på en smula roligare från i fredags. En smula..

hanna♥ 
ps. overkligt.

en lista slank med.


bilder härifrån - Evelina Hultquist.

Din stil i en mening:
Överraskande, varierande, feminin, flickig och lekfull.

Stilförebilder: Måste säga Mary-kate. Men framför allt peches och pixie geldof. Sen gillar jag chloe Sevigny (eller hur det stavas.
Vilken är din favoritdesigner: Marc Jacobs.
Inspireras du av: Folk på stan och bloggar.

Vad tror du på inför våren: Transparenta saker, blommor och afrika. Sjalar då. Det övriga hänger jag inte på.
Det bästa basplagget: T-shirt
Färger just nu: Multi annars är rosa grejjor det.
Jag vägrar: nätlinne. Eller var det en trend? Jaa då må det vara ormskinn och jeans plagg förutom jeansjackan.
En ideal outfit: När du känner dig fin. Så fin så att du mår bra och är alldeles alldeles glad. Bara därför du känner idg fin.

Do's and don'ts: Do- tänk omatchande. Det blir roligast så. Dessutom finns inget finare än inbakade flätor fram på huvudet. Don't- Något snyggt men som inte är du. Var dig själv så långt det går. Helt annan sak att inspireras..

Ditt senaste köp: Hmm hm beställningen och vagabondskorna.

Tre saker på vårens önskelista: Roliga solglasögon och en sjömans klänning. fint. och en timmy woods eiffeltorns väska.

hanna♥ 

en bild.

h


Jag älskar den här bilden. Omatchande, fulsnygg och samtidigt så underbart fint.

Timmy Wood. Woho!

image273

bilder från timmy woods. bild i mitten från ebay.

När jag sökte på Lulu Guinness härom dagen kom en timmy wood kreation upp. Det var en handväska i form av en tårta. Såklart blev jag storm förtjust. Efter att ha googlat lite kom jag fram till att han är skaparen av Carries omtalade Eiffeltorns väska. Priset ligger på ungefär 1500 kr. Jag är kär. Sen är telefon väskan helt underbar. En i rött skulle inte sitta fel. Jag garanterar att man fastnar om man surfar in på hans sida. Men det mesta är ärligt talat fult och helknasigt. Vem köper jultomte väskor. Ändå älskar jag ett. Det är skönt med lite omväxlig från alla dessa eviga kopior.

hanna♥ 

att teckna.

yjsthrttijohio



Jag är hon som avverkar tre teckningar i minuten. En på säkert trettio är en att spara. Egentligen är jag inte speciellt duktig. Jag bara gillar det. Jag gillar tuschpennor bäst och mest. Förut brukade jag rita med akvarell pennor och före det små färgglada tuschpennor som tog slut på en timme. Jag har visat vad jag ritat två gånger tidigare. En gång på påsken (jaa akvarellpenne period jaa) och en gång i början av bloggandet, som egentligen inte är början. Tyvärr kan jag inte hitta länken till den första (jag borde säga som tur är, gissa kändisen  hette de visst). Jaja jag har ivarjefalla kommit fram till att tuschpennor är något för mig. Ivarjefall för nu.

hanna♥ 

städa när du är riktigt glad.

röddhah

Väldigt slarvig photoshoppade bilder. Jaja. Nu ska jag städa mitt rum.

hanna♥

dagens klädsel.

jjhajh2170hannabannana

Dagens klädsel består av en kjol från mango, jacka från kapphals barnavd, skor från vagabond och en t-shirt från Indiska.

hanna♥

Lulu Guinness min damer och herrar.

image259

Alla bilder från Lulu Guinness hemsida. Finns att hitta här.

Jag hade köpt en av mina första elle tidningar då jag upptäckte Lulu Guinness. Jag bläddrade igenom alla de där tråkiga artiklarna och helt plötsligt på en sida fanns chokladasks där. Precis så där drömlik som jag alltid velat ha. Till den stod det en artikel om Lulu själv. Ett namn jag önskade så fruktansvär mycket att även jag hette. Jag kan nästan hela artikeln utan till fortfarande men ni får det i korta drag. En kvinna som gift sig med en adelsman, där av namnet, men var nu skild. Lulu Guinnes,  en kvinna med permantenade lockar på huvudet, rött läppstift och alltid i fina 50-tals klänningar. Jag kommer ihåg att jag bestämde den dagen att jag skulle se ut precis som henne då jag fyllde trettio. Jag vet att jag läste artikel om och om igen och tog fram tidningen bara för att titta på bilderna av hennes underbara butik och framför allt bilderna på chokladväskan, husväskorna och den lilla fågelbursväska. Sen har mina Lulu Guinness perioder kommit och gått. En viss period vet jag att jag sökte frenestiskt på ebay för att hitta de finaste samlar exemplaren. Men en dag gott folk. Då ska jag jag äga en chokladasks väska och en röd stor resväska av samma märke. Jag ska ha rött läppstift och permanentat hår i sann Lulu anda. Men det får vänta. Tills jag har blivit både rik och äldre.

hanna♥

en söndag.

2144

skor och kjol-hm, t-shirt - xl store (bror mins) och klocka-casio

Nu ska jag skynda till kyrkan..todilo...

jag är så snäll så snäll.

image253


Jag bjuder på mina ebay fovoriter.

Solglasögon- vackra som 1000:an. Sånna ska jag allt ha i vår..
Skor - Från Chloe. De är mina drömskor. Jag har skrivit om dem två eller tre gånger men framförallt har jag tänk på dem ungefär femtiotusen gånger. Storlek 40. Vilket är mycketmycket större än mina små fötter.
Väska - Perfekt storlek. Skrynklad. Åh vi skulle vara så snygga tillsammans.
Klänning -  Den är för fin alltså. Jag ska leta efter något liknande i New York. Tyvärr är den här för stor för mig, den med. Storlek M är den länkad till men finns även i L och XL. En blå i L med skulle jag tro. Underbar. Så underbar.

hanna♥

violette.

Violette skrev klart sin följetong idag. Jag läste med spänning. Gör det du också.

hanna♥


dagens klädsel.

21132101

skor-hm, t-shirt med ARMY tryck- brorsans från gud vet var, väska- hm barn men omgjord av mig och halsband- NANNAJAJA.

Jag har ägnat morgonen åt att pilla dit en ny kedja på väskan eftersom den var för kort. Det blev en del av en secondhand fyndad chanel/dior kopia. Sen knöt jag fast en gammal solfjäder(heter det så tro?) från en flamenco dräkt till barbie  från Spanien  i en gammal kedja. Vackert.

hanna♥

Onöda önskningar.

image249

klänning/människa och solglasögon härifrån och soffa från urbanoutfitters.com.

Jag behöver absolut inte en lila soffa, ett par hjärtformade solglasögon och den finaste klänningen jag någonsin lagt min ögon på nej nej. Absolut inte. Ändå skulle det vara hemskt trevligt. Om vi tänker i de banorna. Nu ska jag fixa fin blogg design. Några förslag någon?

hanna♥

sen kväll för inspiration.

ugglaimossen
1975
1076


De två senare fotona (som inte går att jämföra jaa med det första) är tagna av mig. Det första har jag snott från ugglaimossen. En väl värd blogg att besöka.

Mina skor, min klänning och mina silverleggings har gett mig lusten tillbaka att tycka kläder är kul. Nu vill jag bara rulla mig i min garderob (bestående av ca 25 underbara klänningar som jag alla köpt under mindre än ett år och typ 45 par tjocktröjor, något jag har alldeles för mkt av). Jag vill ha lika fina naglar som Mango  och lika fina strumpor som Elin. De enda strumpr  mönstrade jag äger är ett par leopard. De får väl duga så länge. Nu ska hasa mig ner för trappan och i min säng. Två filmer och en kväll räcker för att söva den mest sovdåliga. (jag tillhör den senare nämnade kategorien. med ca 1-3,5 för mig att somna varje natt. de senaste 5 åren.)

hanna♥

what a wonderful world







Varenda människa lär ha skrivit om kristen dunst reklam för mimiu men whatever. vad gör det när allt kommer omkring. Jag älskar det. Färgerna, sminket, håret okej vi säger allt och det får vara. Min favorit pendlar. Ena minuten är det bild ett och andra bild tre och så sär håller det på. Men en sak är säkert- jag har en crush på den första klänningen. Hur mycket kostar det att sy upp en klänning tro?

Min kväll har vart en helt kulkul kväll. söta malin skratta åt alla bra skämt på fucking åmal. Jag menar hur kan man inte skratta när rullstols tjejen solar hemma solarium eller killarnas frisyrer, tröjor och nike kepsar. Efter fem minuter dog min kamera. Det blev en tre fruktansvärt onödiga bilder på mig framför mallans NY tavla och låtsas vara där. Två i bastun som är sjukligt suddiga för att jag rör mig snabbt som en gepard (värsta uttrycket) och sammanlagt en bra. Om man nu kan kalla att posa med silverlegging i en bastu för en bra bild.

hanna♥

silverfisken.

29012j300


Tajtsen är inte riktigt tillräckligt tajta. Väskans rem är för kort. SIlverskorna är en smula rosa aktiga. De vita grympa skorna är en smula för stora. Ändå älskar jag allt. Nu ska jag göra mig i ordning. Några filmer skulle jag visst fixa och en mysig klädsel sen bär det av hem till Mallanballan fem hus bort.

hanna♥

bara lite sådär

2017
2004

(jaaa jag fattar att man ser att skon är inklippat men vad ska göra liksom. brorsan håller hårt på sitt photoshop för tillfället)

Några saker från hm. Mer kommer. Men nu middag. Mums.

grrr..

19651970

bråttom..

hanna♥

inhandlade ting.

1944194519551951


Lite myrorna (där fann jag ett JLO nattlinne, jag känner mig som blair i gg. kärlek) och topshop. En klänning, ett nattlinne och ett skärp. Det där skärpet är precis ett sånt jag letat efter. Underbart. 30 spän kostade det också. Fint. Det är ett sånt där flätat nougat skärp som varenda människor bör äga. Men framför allt är jag helt upp över öronen förälskad i min klänning från Topshop. Blommig och grann. Nu ska jag iväg och vara lycklig. Efterlyst börjar förrästen ikväll, trot eller ej så är det mitt favorit program.

hanna♥

dagens

1934
1931

skor- vagabond, kofta- gammal som gatan, väska- mammas gamla, jacka och halsduk- hm, halsband-glitter och klocka-casio.

Idag bär jag på min fina rosa mapp igen. Den är fylld av allt sånt som inte går in i min alldeles för lilla väska för A4 sidor. Jag och mina älsklingar (skorna) ska leva livet idag. Höga som de är. Jag kommer nästan upp till normala människors höjd. Nä nu måste jag kila. Tjena mitt bena.

hanna♥
ps. ursäkta den fruktansvärda tofsen med stort f. usch fy och blä. den är fixad så ni behöver inte vara oroliga att jag går runt med något hängande blont i bakhuvudet.

vackra. älskade. underbara. fina. sköna. bekväma. och alla andra positiva ord som finns.

1926


medhåll från någon snäll själ? jag är lycklig så lycklig.

dagens klädsel

ååååååååååå

Idag kom världens finaste skor på posten. Jag får inte hämta dem före fyra. Men inga ledsna miner. De är ju trots allt mina. Till slut. H&M paketet hoppades jag också på idag. Men inte någon lapp i lådan inte. Ett sms är ju egentligen vad jag hoppas på. Nu ska jag ut med hunden. Klockan fyra är slaget jag kommer få världens finaste skor. Tralalalal...

hanna♥

all american girl.

image225


lilaklackar och bruna skor från steven madden, rosa skor, ring,peace haslband och vit klänning i bakgrunden - forever 21 och resten urban outfitters.

Jag har tjatat en hel del om att jag åker till New York i april. Alla drömmer vi väl om vad vi letar efter på resan. I shopping väg dåra. Jag har gjort min lista kort. Tycker ivarjefall jag.

  • Baddräkt. En riktigt fin. Helst med 50-tals vibbar som den här ovan.
  • Ett par låga sandaler som de enkla från Steven Madden. Och ett par färgbomber. De lila, även de från steven madden, är gudomliga och får mig faktiskt att tänka på grekiska gudar. Ändå känns de rosa mer jag. De är kortsagt en av de finaste skor jag någonsin sett. 20 dollar tror jag de låg på, från Forever 21.
  • Snygga t-shirtar med tryck. Det stod på inköps listan även förra våren. Då ville jag helst av allt ha en från House of Holland. Nu vill jag hellre ha en med Jimmy Hendrix tryck, som ovan, kanske musse pigg eller något annat i den vägen. Stora Kathrine Hamnett tryck känns en smula uttjatat.
  • Underbara underkläder. Precis som dessa ovan. Helt perfekta också. Från Urban Outfitters.
  • Klänningar. Jag vill ha en 50-tals inspirerad, en 60-tals aktig och en underbar vit sak med lite spets där nere i kanten. Forever 21 variant kostade sådär 20 dollar. Den ska jag ha..
  • En fint skärp. Ett knytet och fint. Gärna ett man kan dra flera varv.
  • Ett paraply. Ett blommigt ett eller en med prickar. Helst ett kupat, genomskinligt med färgglada prickar för regninga dagar.
  • Sist men inte minst en fin väska. En sån jag kan ha hur länge somhelst utan att tröttna. Om den nu finns? Helst en Chloe. En dröm det..

hanna♥


overkliga sommar.

dag5
dag3 



Kommer ni ihåg sommaren? Då man kunde gå i korta klänningar, barfota och utan strumpbyxor. Jag har tjatat en hel den om det. På sommaren är man sådär oändligt lycklig. Jag går upp, vaknar  framför sommarlovsmorgon (ja år efter år), cyklar till heddi och bara sitter där under ett parasoll. Köper en glass och sen är dagen slut. I somras hade jag jeans short och klänning/kjol varje dag. Tidigare föredrog jag byxor men när jag kom hem från mitt läger efter att ha gått 28 dagar i jeans klickade jag hem tre klänningar. Självklart hade jag nån klänning likandes i garderoben men efter det levde jag i min klänning. Jag kom hem. Gick i ett linne som jag använde som fodral. Till det hade jag skinnjacka och sjal i princip varje dag. Det var liksom jag och sjalarna. Sen kom vintern och inspiration saknades framåt december. December har jag väl levt hyfsat i klänningar och stora tröjor men nu är jag trött på den ihållande kyla och vinter. Jag vill som i somras gå i slappa sommar klänningar. Ge mig sommar och sol. Någon som håller med? Det känns smått overkligt att det vart sommar i huvudtaget! Jaja nu ska jag läsa cosmo.

haha


hanna♥

Veckans blogg - violette.

image1


Jag måste tipsa er om min goa väns blogg - violette. Mysig läsning kommer komma. Hittills har hon publicerat en novell. En mycket fin sådan. Den handlar om kärlek. Men det kommer komma en mer spännande följetång för er som är intresserad av sådant. Läs här.

hanna♥

sommar.

ragg

Jag vill ha sommar helt enkelt. Allt är så skönt på sommaren. Inget man behöver göra, inga tider att passa. Bara sol, bad och vänner. Man kan gå i bara men och öppna skor. Barfoto och kortärmat. Låter inte det fantastiskt. Jo i mina öron.

hanna♥

elin kling slutar blogga på stureplan.

jacka-fran-indiska.jpg

Elin Kling. Slutar blogga på stureplan. Börjar på kanal 5. Bara jag som fått ett och annat om bakfoton. Jaja.

hanna♥


dagens

q8
1847
1849
kofta-någonstans, skjorta-brorsans gamla. skor-hm och kjol (som knappt syns visst på bilden..)-hempysslad.

Jag upptäckte igår charmen med att skriva noveller. Något jag aldrig provat förr. Kanske kommer en snart.

hanna♥

3 rea favoriter.

image220

linne- ann-sofe back, klänning-christopher kane och skor-BIBA.

Bara för att det är rea betyder det inte att det är billigt.  Ovan är mina tre rea favoriter från Browns. Ingen av dem kommer i närheten av min budget. Möjligtvis linnet då för 1050 kr. Men det är en del det. Vi talat om ett linne liksom. Nää det ska jag ta och fixa själv. Knåpa ihop något sådan borde inte vara så svårt tycker jag allt. Sen kanske man ska göra det på en klänning också i samma stuk. 
Klänningen i mitten från c kane ligger på sådär 10000. Det är beyond min budget. och så även skorna. Stenrik skulle man allt vara. Summan av kademumman är ivarjefall ett ihoppillat linne som kommer snart. kärlek.
hanna♥

vad som hände med den försvunna skon.

1494

Det var en gång ett par skor. Den ena låg under stolen men den andra var spårlöst försvunnen. Skornas ägare vände upp och ner på sitt rum för att hitta den försvunna. Den dagen fick hon gå i endast en sko. Idag, en dag senare och mycket orolig hittade hon skon inut i ett par byxor. Hon blev glad som en lärka. Slut. Vackert inte sant. Som jag frös om min högerfot igår. stackars stackars mig.

etttusenfyrahundrafemtiofem. ungefär.

image219

klänning-topshop, väska,halsduk och jacka- H&M/barnavdl och skor-vagabond.

När jag har köpt den där vackra klänningen och fått hem väskan från H&M barn och vagabond skorna. Då ska skrika av lycka. Jag kommer vara så stilig. Jag kan knappt bärga mig. Snuskigt snyggt tillsammans. Kombinerat med svarta strumpbyxor, skinnjacka och stor halsduk kommer det bli mindre "skrikigt". Så ska jag vandra gatorna ner i new York. Snygg som ett troll alltså.

hanna♥

that's why we love topshop.

image218

bilder-topshop.com

Topshops vår ser lika ljus ut som alltid. Jag är helt kär i klänningen längst till höger, den blommiga. 490 kr, det är ju inte så förskräckligt mycket. Jag skulle inte tveka om det inte vore så att jag skulle spara. Men fram till april. Man kan ju inte spara i evigheter. Men mitt mål är att ha uppmot 8000 på bankontot när jag far till New York. Jag som klicka bort alla kontanter i plånboken den senaste veckan på hm.com och vagabond.com. Klänningen ska ivarjefall bli min. Det har jag allt bestämt. Jag vet till och med hur jag ska kombinera den. Klackarna är sen hemskt vackra de. 1000 lappen kostar de. Njaaa..en smula för mycket det.

hanna♥

dagens klädsel

180818

dagens enkla. nu ska jag iväg. trött är jag. men till a och sen malin ska jag allt. tillsammans med hunden dåra. Som hakat på mig. attsiken.

2.

image215


image213


Allt jag vill ha är vår. Sol, baraben och fåglekvitter. Så skönt att bara sitta på stranden och göra ingenting. Tänk att strosa på söder iförd baraben och shoppa tills du måste köpa en kebab för 20 spän på grund av hungernöd. Tänk att vara ute med kompisarna sent utan att frysa för en sekund. Lukterna, ljudet och människorna. Åh och att promenera i visby och fika på ett cafe med perfekta baguetter. mums. Nu blev jag visst hunrig.

hanna♥

spring preview.

image207

image206

jag fryser om tårna. på ena foten eftersom jag tappat bort min ena sko. som jag saknar den.

kom av bara farten.



Det här kommer säkert vara en överhypad video snart. Men jag var bara tvungen att visa den. Hitta den hos CarolineD&Gs underkläder klär modellen Anne Vyalitsyna bra. Om det bara inte vore så att hon mimar. Det förstör hela grejen. Alltet. Sen om jag vore skaparen bakom det hela, vilket jag inte är utan Mariano Vivanco, så skulle jag lagt på ett lager röda läppar och låtet resten varit svartvitt. Det är ju det men läpparna skulle vara i färg.  Mariano Vivanco gjorde ju också ett snyggt jobb men han lyckade inte få henne att inte mima. Hon tyckte väl att låten var för bra..nanana...

hanna♥

they are one there way.

image201

Är de inte vackra?

tomt.


sånt jag gillar

image198

image200


Det finns några sånna där trender som funnits ett tag. De äldre eller rent ut sagt gamla är några av ena favoriter. Jag surfade runt idag helt utan anledning och fann dessa snyggingar ovan.

Jackan kommer från asos.com. Känns lite fjällräven med modeinslag och lite fina förbättringar.1000 kostar den. lite för mycket för att jag ska kunna betala det nu..
Donnie darko halsband finns att hitta här. 10 dollar. Här snackar vi önskedröm till ett drömpris. Kurt halsbandet skulle ju heller inte sitta fel..
Turbanturban. Jag gillar ett. denna kommer från Urban outfitters.
Skorna. Så sjukt fint röda. Ännu finare från sidan, fast då var de bruna på bilden som inte var något att ens jämföra med de röda.
Nördglasögon. Perfekta. Kommer från asos man.
Underbara acne byxor med hög midja och lite kortare ben. Kommer någon gång snart. Har glömt när men de kommer. Håll ut.
T-shirt med tryck. Finns många fina. House of holland räknas enligt många som ute. Själv tycker jag att det känns lite tråkigt men fortfarande snyggt. T-shirten finns hos Urban outfitters.

hanna♥

min hemlighet.

1527hehhe


Jag har en egentligen inte så hemlig hemlighet. Alla människor som träffat mig lär veta den. Dom jag inte berättat det för lär ha märkt det. Jag har helt klart något av världens tovigaste hår. Utan min hårborste ser håret ut som ett skatbo. och jag menar verkligen det. För tillfället har jag ett problem. Jag har glömt min hårborste på landet. En special hårborste för oss med de värsta tovorna. Inget annat biter på dem. Bara min fina underbara hårborste. Idag när jag kom till skolan med den största kaluffsen någonsin, ja jag hade gjort några meningslösa försök på morgonen, påpekade snälla madde vilken fjortis frisyr jag hade. hon undrade hur känge jag hade tuperat det. då är det illa. riktigt illa. och jag vet inte vad jag ska ta mig till nu utan min fina borste.

hanna♥

om jag vore en hundras skulle jag också kräva en tidning om bara mig.



Babyshambles absolut bästa låt.
Själv sitter jag här med en torr manadrin i munnen och tovigt hår till tusen. Jag har suttit med vovven min på djumottagning den senaste 2,5 timmen för att se vad det var för fel på hennes söta lilla tass. Sen var vi inne hos vetrinären i en 10 minuter. Hennes klo hade gått av på toppen. två och en halv timmes onödigt sittande i ett vänterum med endast tidningar som golden nytt (ja det är sant), papillion nytt och illustrerad vetenskap plus några andra tidningar om apport. Jag har aldrig vart med om nåt tråkigare. Dom borde köpa in lite dyrare utlänska tidningar att läsa för den modeintressende som varken har en golden eller  papillion. Då skulle jag komma dit varje vecka.

hanna♥

den är rosa. det är en turban. kan det bli bättre!

image164


Jag sparar pengar till New York resan. Men det kan ju inte betyda att man inte kan köpa saker. Jag hade ivarjefall tänk avstå från allt icke nödvändigt. Sen såg jag den här bilden från elenor nedan. Turbanen framför. Jag är helt kär. Den är så fin. I våras gick folket i halvturban. Vi svenskar är väl för mesiga för turban. Speciellt färgglada sådanna. Men halvturban i sann städtants anda. Det var mode det. Jag gillade det. jag band upp en på en motsträvig hedvig som än idag skäms för bilden (ovan) eftersom hon har denna fula turban. Jag tycker därimor att den är härlig härlig till 1000. Amanda gjorde ju helturbanen grymt bra. Så bra ska jag också göra ett. Iförd en rosa. Som man inte behöver knyta. Som kommer från hattbaren.





hanna♥

silverfisk

101803-1510
bild-moderniteter

När jag får mina silverleggings då ni. Då ska jag ha kul. tralalala

hanna♥


så jag skulle vilja se ut idag och så jag såg ut.

mycketjaha

ååh jag bara älskar din kjol lixom.

image189



De flesta ha jeans som favorit plagg. Sköna, snygga och passar till det mesta. Alla modebloggare gick i klänningar. Och så även jag. Sen blev det ju visst modernt med kjol. Då skulle alla ha kjol. Så även denna gång hakade jag på trenden. Och vad gör jag. Jo jag sitter i flera månaders tid, och så även fortfarande, och kollar på alla dessa drömkjolar. Jag äger bara fem par kjolar (hemma sydd, helt otroligt gammal, AAmango favorit och en anonym en.) och några i gardroben. Ändå ägnar jag hela dagar och tänka ut de perfekta kjolarna. Idag är jag så generös att jag tänkte bjuda på mina favoriter/drömmar.

  • Evilout har en hel del fina kjolar. De är till för den lilla hårdrocks tjejen. Synd bara att de är för 2 åringar. Jag skulle lungt beställa en 200 krs kjol ändå om jag hade ett kreditkort att dra..jag skulle då handla den gröna och svarta. mums.
  • Chelsea Flower Skirt från Fräulein von Hast är kjolen ovan. Helt otroligt fin. Går att hitta på designsverige. 5500 och den är din. Vilket kap va.
  • Varenda modebloggerska har bloggat om luellas kjolar. varenda. Inklusive jag. Så varför inte berätta något alla redan vet. Luellas kjolar är perfekta.
  • Alla som besökt min blogg mer än två gåner innan bör veta vilken förkärlek jag har till yesstyle.com. Jag skulle glatt kunna handla upp hela deras kjol utbud. Jag gillar deras gröna , blommiga (luella kopia någon), tajta och färgglada och deras stor mönstrade skapelser i kjolväg. (det här måste vara något av det vackraste jag sett. 225 dollar är något för mkt därimot)

hanna♥


dagens klädsel

jaguttokid
Tröja-acne, kjol-Nannajaja, skor-hm och bikiniöverdel-?

Idag var en väldigt ombytlig dag. Pjyamas, detta ovan, mys i mysbyxor (mitt hatplagg men normala byxor var väck), pjyamas igen för att sedan ta på mig detta neda. Vilken dag alltså. Stilmässigt sätt.
dummmmmm
klänning- indiska, klocka- casio herr

hanna?

i am enchanted.

photo of Enchanted,  Amy Adams 


Det mest förtrollande med Förtrollad var inte den underbara musiken, Patrick Dempsey  och att den var lika underbart tecknad med talande möss som askungen. Det var helt enkelt kostym designen. Det var Giselles hår och klänningar. Herrehjärtanes vilka kläningar sen. Dessutom var hennes hår så fint så jag blir sugen på att färga mitt (som för övrigt just nu är ett stort fågelbo) i Giselles rödblonda ton. Den sista klänningen (som jag tyvärr inte kunde hitta någon bättre bild av) är alldeles för fin. Den påminner en smula om den här, den på lily cole till vänster alltså. Helt klart sevärd. Jag skulle gett den en femma bara för att vara den sötaste och mest annorlunda filmen på länge.

photo of Enchanted,  Patrick Dempsey, Amy Adams 


photo of Enchanted,  Rachel Covey, Patrick Dempsey, James Marsden, Amy Adams 

hanna♥

ty två är en magisk siffra.



Idag bjuder jag på två mkt olika låtar. En favorit och en sköning. Jag tänkte ta mig tiden nu att först leta egenom utklädninglåda. Sen sätta på mig nåt fint. Gå ut med hunden. och sist men inte minst...kanske äta lunch. vilekn dag alltså. haha. Ivarjefall ska jag gå på bio senare. Förtrollad var det visst. Som jag har längtat efter att se den.

hanna♥

30-talet alltså.



När jag ser dessa bilder känner jag att jag verkligen är uppvuxen i fel decennium. Ballet shoes heter filmen bilderna är tagna från (och jag hittade dom här, var annars?). Den måste jag allt ta och se. Jag är helt kär i de blommiga klänningarna på bild tre. Sånna skulle man allt ha i garderoben. Jag brukade ha rosetter i håret förut men slutade efter min älskling rosett ramlat ur på väg till skolan (jag grät, fann den, tvättade den och använde den aldrig mer). Imorgon måste jag helt enkelt ta fram något likanande. Jag måste också tillägga hur förtjusande, för förtjusande är just det rätta ordet, flickan till vänsters klänning är på bild ett. Jag hade en likadan när jag var fem. Sen växte jag ur den. Nu måste jag ha en ny. Den är alldeles för förtjusande. Alldeles.



hanna♥


Klättrandes kom dom, ut ur mitt ritblock.

o
docka
dolly
nada¨

Jag är en sån härmapa. Jag har till och med nästan lånat rubriken. Bara det att den är omgjord och på svenska. Jaa jag kom ju inte direkt i närheten av hennes teckningar. Men jag ska göra ett till försök nästa gång marken är kal, jag har tid, det finns färg och jag är sugen. Tid för att äta. Äta bör man annars dör man. /shoppa bör man annars dör man.)

hanna♥

the wall of inspiration.

oo



Ovanför min symaskin (som ni skymtar på sista bilden) hänger 2 anslagstavlor. Den undre var förut min brors. Men den har jag nu lagt beslag på. Båda tavlorna är pyntade med sånt jag tycker om - tidning urklipp, teckningar och annat. Och ja jag vet att det står 2009 istället för 2008 men jag kunde inte hitta någon annan så det fick bli så. Åttor verkar vara en utrotninghotad art när det kommer till överskrifter. I bakgrunden av tvåtusennio ser ni Fifi Lapin, en sån fin liten kanin. Det var en titel det. Fifi är ivarjefall en fin inspirations källa hon.

hanna♥

black and white makes the world look alot better.

oo

å

78


eoo

hanna♥

let me introduce a new friend of mine.

hejhopp


Kommer ni ihåg den här snyggingen? Jag vann den ivarjefall av Elin Kling på självaste julafton. Den damp hur som helst ner i brevlådan härom dagen. Nu har den legat på laddning i två dyng och kontakt listan måste tas om hand. Vilket jobb. Ett mycket tråkigt sådant. Speciellt då jag måste vara den mest otekniska och sämsta mobil hanteraren någonsin. Men det fixar sig nog. Förutom att kameran kunde vart bättre har jag aldrig haft en finare mobil i mina ägor. Den är helt underbar kort sagt.

hanna♥

lingonris.

ochså


Jag måste säga att denna klänning är den finaste jag någonsin sytt. Med tanke på att jag har ett svagt G i syslöjds betyg (antagligen beror det mest på att min lärare hatar mig med stort H) är jag nöjdare än nöjd. Den känns lite pin-up. Lite sommar på 60-talet, liggandes på stranden och steker. Av någon anledning får den mig även att tänka på framsidan till Yaya flickorna. Jag var tvungen att kolla och kom fram till att det inte var ett dugg likt. Ändå känns den YaYa. Kanske jag ska säga jaja. Första klänningen gjord för NANNAJAJA. Nedan är även en bild på en annan klänning jag gjort. Jag målade 10tals små hjärt formade pappersbitar rosaröda och sydde fast i kors (varjef pappbit har ett prydligt kors på sig, de är fastsydda så). Detta har resulterat i att den inte går att tvätta vilket i sin tur har blivt ett gräl mellan mig och mamma. Vad är viktigast, att jag har en fräsch klänning som luktar nada eller en helt underbar en med små fläckar här och där? Det är frågan det. Men jag lever i nuet. Nannajaja it is. Modellen får heta Yaya. Inte för att jag kommer sy fler, anagligen skulle det vara utom mina sykunskaper. Modellen heter så. Yaya på er. Sov sött och dröm lika sött.



hanna♥

nej då jag är inte avundsjuk. inte alls. varför skulle jag vara det!


bild från niotillfem.

Ibland blir man sådär fruktansvärt avundsjuk så man bara vill skrika. Inte den känslan som att vara svarsjuk. Utan en mer betagen känsla. En lugn, smygande känsla. Jag får den känslan när jag tittat på något länge. Tittat ut det som en dröm sak. Sådär extra fin. Sådär så man inte kan sluta tänka på den.  Jag brukar inte gå och tänka på sånna saker. Javisst har jag sett dem och tycker de är fruktansvärt fina men sen glömmer jag dem. Sen skaffar Sandra sånna eller en sån och de är oförglömliga. Samma sak med Sigids Chloe Edith. Innan sigrid skaffade sin så var den fin. Den var bara fin. Men sen. Dra på trissor. Vacker som tusan.
Så nu har Sandra gått och skaffat sig en Miu miu (flap eller aged, osäker där) pocket tote och jag är avundsjuk. Avundsjuk som tusan. Den rosa är en dröm det.

hanna♥

just like marilyn.

nyajag


Idag blåser det. Det töar och mina tår saknar för tillfället känsel. Jag ska sy en klänning. Men jag har inget blommigt tyg. Bara en lång bit lingontyg. Och man tager vad man haver. Så en lingon klänning blir det. Tänk när jag och lingonriset kommer ligga där tillsammans i sommar. Ni kommer inte se någonskillnad. Möjligtvis ett huvud från ingenstans. Till syendet bjuds det på underbara låtar som - Vois sur ton chemin och La Vie En Rose.

hanna♥

maskerad.

maksrad
themask
mask


dagens låt
Françoise Hardy - Ma jeunesse fout l camp

hanna♥

it's love.

image161

Jag bestämde mig trots allt för att klicka hem en del från H&M. Med en sammanlagd summa på 650 känns det inte så tung med tanke på att jag får tre skor, en väska, ett par solglasögon, ett par silver tights, en jeans skjorta och en t-shirt. Jag funderar på att plocka bort det sist nämnda. Funderar. Väskan är ivarjefall helt underbar. Speciellt för att kosta 40 kr. Gladglad. Det kanske känns lite förra våren med silvertights, skor och guldskor men vem bryr sig. Jag gillade det då. Jag gillar det nu. Jag är definitivt inte först. Bara långt efter. Så långt så att det nästan är nytt. Nästan dåra.

hanna♥

before I die.

image160



Det finns alltid dessa saker man drömt om i månader som inte går att få ut ur huvudet. Oftast är det matriella ting som väskor och skor som kretsar i mitt huvud. Det finns de få sakerna som aldrig verkar lämna fantasin i dagdrömmar om kläder. Det behöver inte vara dyra saker. Men de är oftast svår överkomliga. För det kan ju lika gärna vara ett hypat plagg från H&M som en fendi spy bag. Jag har ivarjefall listat mina fem önskedrömmar, inte i ordning för vem skulle kunna välja mellan dessa godbitar?

  • En mycket enkel billig och blommig kjol från yesstyle. Den kostar 35$ och är på gränsen till att vara vackrare än luellas underbara skapelser.
  • En Chloe Edith bag. Det måste vara den vackraste/snyggaste/underbaraste väskan någonsin. Förut tyckte jag om den som en fulsnygg väska. Denna åsik blev snart till en förälskelse och är nu en kärlek som verkar vara en tid framöver. Fulsnygg och alldeles fantastisk. 8000 och den är din.
  • Jag vet att jag redan har skrivit vacker 3 gånger men det finns inget annat ord som beskriver denna kappan så bra. Den kostar bara 130$ vilket är ungefär 850 kr. Ständigt återkommande i dagdrömmar.
  • En vacker dag ska jag äga en Chanel 2:55. En odödlig och oändligt fin klassiker.
  • Att äga ett par Marc Jacobs Jelly flats är min hemliga dröm. Finare än Audrey skulle man vara om man gick runt med sånna i New York.

 Nu utmanar jag Frida , Linnea , aenigma och Sigrid att berätta om sina hemliga matriella dagdrömmar. Och alla andra som vill för den den delen.


 hanna♥


the statue of liberty.

thestatueofliberty

frihetsgudinnan

"Hej jag heter hedvig och jag brukar klä ut mig till frihetsgudinnan"
"hej hedvig"

hanna♥

franskt.



Fransk musik är det jag njuter mest av. Det måsta vara ett av dom vackraste språken. Françoise Hardy är favoriten men Edith Piaf må vara en klassiker. Min favorit piaf låt måtte vara padam padam. Fast Milord väcker sånna minnen. Pappa brukade alltid sjunga den i släpliften när jag var riktigt liten. På svenska i för sig men den melodin är svår att glömma. Les Choristes, gosskören på svenska, är bra sevärd. Allt på grund av en underbar låt.

toysrus

de
124
25
1495
1494
43

jaaaa


hanna¢¾

jag är redo för vår.

image143


image146image145

image142


image147



image144 image149
bilder: luella, chrystelle och moderniteter.

Nu är jag redo för våren. Jag är redo att klicka hem 4 par vår skor från H&M. Underbara och fina ballerinaskor i silver och guld. Sånna alla hade förra våren. Silvriga skor som ger mig vår känslor av att titta på dom. Jag inbillar mig att det är vår solen som lyser där ute och inte reflexerna av snön och att fåglarna kvittrar, något jag inte hört på månader. Jag längtar efter sommarlov. Barbenta dagar. Sommarljusa foton. Klänningar, solglasögon och framför allt blommiga saker. Våren 2008 kommer varje dag vara en blommig dag. Luella inspirerar.

hanna♥

rent stilmässigt.

7wu

1282

0970´

Undrar ni inte ibland vem ni är stilmässigt? Jag är alltid osäker på det. Ena dagen kommer jag där med mitt nitbälte, skinnjacka och stora sjal. Periodvis är jag flicksöt med rödluvan jacka och basker. Ibland vet jag inte vem jag vill bli inspirerad av - rar -sådär ruskigt rockigt chic, Sandra med sina underbara klänningar, amanda och olivia som får mig att vilja shoppa 2hand tills jag dör, sigrid som är så där söt moderiktig eller Elin Kling - kung av att följa trender (har dessutom förmågan att starta trender. tex måste ta ett samtal på dagens outfit bild, hur många gjorde inte det efter elin gjort ett). Jag går i klänning, klocka och skinnjacka men än sen. Ingen ser en då. Jag vet inte helt enkelt. Men jag har livet framför mig. Jag ska till New York och handla lika fina klänningar som sandra har. Det lutar lite mer åt att jag blir en amanda/olivia och sandra klon än dom övriga. men notera blir. Jag är inte klar i huvudet stilmässigt än. Inte klon men åt det håller. Ni fattar. Det är så svårt att veta. Men jag vet att gina tricot och svea mössor inte är min grej. Så mycket vet jag. Och det är inte mycket.

hår

heting

4220

baravicoola 

dagens

ja
1397
ytdj


Ibaldn är jag nästan värre än hevig när det kommer till att posa. fast kan man vara det. heddi posar så fort man tar fram kameran. och blir sen bra på bilden. För mig är det helt värdelöst vilket som.

hanna♥

tre dagar.

7wu

Jag har på mig min Marc Jaocbs t-shirt. Wunderbart.
fetaful

Ett photoshopat smile. Jag kan lova, det var till och med värre innan. Svårt att tro men sant. Det var helt enkelt så att mitt favorit cafees sista dag var inne. Jag var där. Och så var 15 personer med när vi kom 2 minuter i öppningtid. Gråta en skvätt kan man nästan. Det var fint wallins. Det var det.
yt

Min vovve är fin hon med. Hon gillar att gräva ner till sleken så hon luktar gott inför alla stiliga hanhundar. Det är ju förståligt. Man vill ju dofta gott.

245 foton. 245 bilder. en hel del helt enkelt.

0970

1346

1282


Jag har sammanlagt tagit 245 foton under de senaste 5 dagarna. känn dig ägd du med kamera och imponerad du utan. Haha ivarjefall bjuder jag på några nu. Har ni sett hur fint mitt hår är förrästen på den sista. Lockigt hår är verkligen väldigt fint. Det är sällan jag har det. Iband vaknar jag överlycklig upp med det och bortsar det inte på hela dan. så det framåt kl 3 ser ut som ett fågelbo och inte de fina lockar som fanns där kl 7. nu ska jag photoshoppa mig. sen kanske jag ska sova.

there is something between shoes and me.

checl


Det är något speciellt mellan skor och mig. Vi passar så bra ihop. Jag har 4 drömskor. Man skulle kunna säga att dom reprensenterar en viss årstid var. På vintern skulle det vara ett par Marc by Marc Jacobs stövlar med rågummisula. De var värda 3500 kr då de fanns i butik 2006. På våren skulle jag ha mina gråa Vagabond skor, som jag aldrig köpte i höstas (och ska leta efter idag. jag har genomsökt hela stockholm men ack nej de är slut där och så även på hemsidan..såå visby here i come). På sommaren skulle det vara jag och chloe som vandrade ihop. Vi skulle gå varenda dag tillsammans. Oskiljaktiga. Sen när hösten kom skulle jag stoppa net fötterna i ett par Marc by Marc Jacobs gummistövlar och hoppa i varenda vattenpöl. Jag ska ta och köpa mig ett par sistnämda när jag far till New York i vår. De andra är väl bara något att drömma om antar jag..

vardags och fest till mellandagsra pris.

image128

allt går att hitta på net-a-porter.

Man luras verkligen i rea tider. En Chloe väska som vanligtvis kostar 8000 kostar nu 6000. Då är det billigt för det är ju på rea. Men om den nu hade kostat 6000 året om vore den dyr. jaja ivarjefall skulle det ju inte sitta fel med dessa ting ovan och nedan. Framför allt nedan. Klänningen är underbar. Påminner inte den här smått om den. Sen är skoran bra fina. Från Marc by Marc Jacobs. Wedins hade ett par kopior alla snackade om förut. Men alrig såg jag dom i verkligheten, ett påhit mån tro?Sen är ju Chloe väskan så vacker så man skulle kunna gråta en skvätt. Men som sagt. Den kostar 6000.

image129

hanna♥

veckans inspiration.


bild- face hunter

Blogg- Krisatomic . Den som inte läst den här tjejens blogg borde ta och göra det.
Film- Napoleon Dynamite. Ja har aldrig skrattat som jag gjort alla de 20 gånger jag sett den filmen. Känn dig inspirerad av napoleons snowjoggers och vote for pedro tröja. Skratt kan jag ivarjefall ulova...
Musik- Nirvana. Det var ett tag snedan jag lyssnade på dom och sen så tror jag att jag hittade ett på nån blogg. En gammal video. Hur som helst har jag lyssnat ovanligt mycket på dom den senaste veckan.

Summan av kademumman är att jag känner mig tom på inspiration förutom från Krisatomic. Hon illusterar fint, inreder fint och gör hur som helst ett stek het blogg. Jag vill ha blommiga tapeter på mitt rum förrästen. Hon fick mig att vilja det. Det vore nåt.

hanna♥

tvåtusenåtta.

Mitt nyårs löfte till mig själv är följande matriella och önskningar och löften:

  • En ordentlig väska. Drömma kan jag ju om en Chloe. Kort och gott - den ska vara i skinn, speciell, varje-dag och i en fin färg.
  • Ett par gmmistövlar. Ett par marc by marc jacobs kan jag köpa i New York. Eller så blir det vikings hunter liknande.
  • Ett paraply. Helst ett kupat och genomskinligt.
  • En vit kappa. Jag har alltid velat ha en vit kappa. 2008 är året det kommer hända.
  • En bunt ny frägglada,vita och svarta klänningar.
  • Köpstopp. Under en period.

hanna♥


RSS 2.0